Ambasadorova K-pop žurka u julu na Ušću

Najbolje od korejske popularne kulture uskoro u Beogradu

Kulturni događaj –“Ambasadorova K-pop žurka“ u organizaciji ambasade Koreje održaće se 26 jula u klubu Shake & Shake na Ušću

Iako je korejska kultura još uvek dosta nepoznata široj srpskoj publici, postoji jedan deo popularne korejske kulture koji, brojčano gledano, već ima ozbiljnu publiku u Srbiji, koja se kontinuirano širi. Radi se o tzv. „korejskom talasu“, odnosno korejskoj pop muzici, serijama i filmovima koji već uveliko uživaju svetsku popularnost

ZURKAKorejski pop ili skraćeno k-pop, je muzika nastala u Koreji i predstavlja mešavinu roka, hip-hopa, elektronske muzike i R&B-ja. Zajedno sa korejskim serijama i filmovima uživa ogromnu popularnost u zemljama istočne i jugo-istočne Azije a u poslednje vreme sve je popularnija u zemljama SAD-a i Evrope.

Korejska pop muzika predstavlja poseban muzički žanr, a najveću popularnost stekla je sa pojavom hita „Gangnam style“. U Srbiji je, takodje, ova muzika stekla svoje fanove, pa već drugi put za redom organizujemo žurku na kojoj puštamo najveće hitove korejskog popa, a od ove godine i plesno takmičenje. 

Interesovanje za k-pop žanr u Srbiji je dosta veliko sudeći po „Ambasadorovoj k-pop žurci“ koja je održana u julu 2015. godine, u organizaciji ambasade Koreje, kada se veliki broj fanova ovog žanra okupio na jednom mestu i napravio fenomenalnu atmosferu. Podjednako su popularni i ženski i muški bendovi a neke od najpoznatijih k-pop grupa su Big Bang, Exo, BTS, Girl’s generation , Super Junior, 2NE1, Shinee, Sistar, 4 Minute itd.

– Posle veoma uspešne Ambasadorove k-pop žurke 2015. godine, ambasada Koreje u Srbiji ove godine sprema još jedno iznenadjenje na radost svih fanova ovog žanra, a to je specijalno takmičenje u plesu i pevanju, gde će takmičari pokazati svoj talenat u pevanju i igranju, kao i svoju strast prema k-pop-u. Ovo takmičenje je zvanični svetski dogadjaj pod nazivom „K-pop World Festival”, čiji se lokalni ogranak organizuje u Srbiji, ove godine po prvi put, 26. jula, od 16:00 časova u Domu omladine . Pobednik takmičenja u Srbiji, prolazi u uži izbor kandidata sa šansom da bude pozvan na finalno medjunarodno k-pop takmičenje u Koreji. Na takmičenje se mogu prijaviti svi, ali u slučaju da je takmičar maloletan, potrebna je pismena saglasnost roditelja ili staratelja, kaže Jelena Milosavljević iz Odeljenja za kulturu Ambasade Republike Koreje.

Nakon takmičenja, u klubu Shake&Shake ponovo će se održati i Ambasadorova K-pop žurka, sa ciljem da se ljubiteljima pruži nezaboravan doživljaj uz celovečernji k-pop video i muzički program. Tokom trajanja žurke, piće će se služiti po sniženim cenama a posetioci će imati prilike da probaju i korejsku hranu.

Sve informacije o takmičenju, načinu prijave i žurci možete pročitati na zvaničnoj web i FB stranici ambasade Republike Koreje u Beogradu.

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *