Jubilej Auto Čačka, obeležen otvaranjem Muzeja škodinih automobila

Jedna od najuspešnijih čačanskih kompanija „Auto Čačak“, proslavila je 25 godina od osnivanja i 20 godina rada sa renomiranom kućom „Škoda“ iz Češke

autoOtvaranje Muzeja škodinih automobila, foto: Glas zapadne Srbije

U okviru jubileja firme, u Konjevićima su otvoreni Muzej škodinih automobila i Trening centar.
Vlasnik kompanije, Milenko Kostić, je rekao da kada bi ponovo počinjao, isto bi ovako radio.
„Sve ovo ne bi postigli da nismo imali brend kao što je Škoda, a na neki način im se i odužujemo sa ovim muzejom. Kako bi se još više podigao nivo usluge kupcima škodinih automobila, otvoren je Školski trening centar gde koji će služiti za sticanje znanja zastupnika, dilera i radnika“, rekao je Kostić.

Auto ČačakVlasnik Vlasnik kompanije „Auto Čačak“ Milenko Kostić, foto: Glas zapadne Srbije

Muzej škodinih vozila čini devet modela, od kojih je najstariji iz 1946. godine. Muzejski eksponati su u voznom stanju, ali to su jedina vozila u Auto Čačku koja nikada neće biti prodata.

 Leto u planinskim centrima Kopaonik i Tornik na Zlatiboru…

Devet škodinih vozila nisu konačan broj starih eksponata, jer će kompanija u narednom periodu muzej obogatiti sa još nekoliko modela iz perioda pre više od 60 godina.
Prema rečima vlasnika kompanije Milenka Kostića, eksponati su najviše nabavljani iz Češke, ali zahvaljujući našim ljudima koji su dugo godina vozili Škodu pa su i od njih kupovani.

Auto ČačakEksponati u Muzeju škodinih automobila, foto: Glas zapadne Srbije

Koordinator prodaje za jugoistočnu Evropu Miloš Kohus, izjavio je da se restauracija starih automobila obavlja po preporukama i uslovima koje je propisala Škoda.
Ulaz u Muzej škodinih autmobila, jedini van Češke, biće besplatan.

Vučić čestitao jubilej Auto Čačku

Proslavi koja je organizovana u Hotelu Morava, prisustvovali su predstavnici češke kompanije, ali i predstavnici iz političkog, privrednog i društvenog života.
Kompaniji je jubilej čestitao i premijer Srbije Aleksandra Vučić.
Na svečanosti je prikazan film o istoriji kompanije, a Opštoj bolnici uručena donacija od 100.000 evra, koju je u ime ove zdravstvene ustanove primio direktor RadoslavMilošević.

Auto ČačakTrubački orkestar Dejana Petrovića, foto: Glas zapadne Srbije

U zabavnom delu programa nastupili su Star dens, KUD Abrašević, Goca Tržan, trubački orkestar Dejana Petrovića, Snežana Đurišić, Šaban Šaulić, Ljupka Stević.

Izvor: GLAS ZAPADNE SRBIJE

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *