Promocija turističke ponude Beograda u regionu

Brendiranim autobusom sa prepoznatljivim simbolima Beograda, zaposleni u Turističkoj organizaciji Beograda krenuli su na turneju po regionu kojom će animirati turiste da posete srpsku prestonicu.

TOB

– Planirali smo odlazak u 13 gradova u regionu koji su naša ciljna grupa. Počinjemo u Temišvaru, a predstavićemo se i stanovnicima i turistima u Beču, Podgorici, Banjaluci, Sofiji, Solunu, Ljubljani…, kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Na prvom odredištu u Temišvaru promocija turističke ponude Beograda održana je u petak 27. maja. Upriličena je u srpskom restoranu „Lojd“ i prostoru ispred njega, Trgu Opere u najstrožem centru grada. Tom prilikom predstavljene su ukupne turističke mogućnosti i atrakcije glavnog grada Srbije. Nakon konferencije za novinare posetiocima i publici predstavljeni su tipični srpski proizvodi, suveniri, narodna radinost, brošure i promotivni materijali. Predstavljanje je začinjeno srpskim folklorom, tamburašima i tradicionalnim srpskim posluženjem. Prema informaciji Turističke organizacije Beograda, od strane Generalnog konzulata,  pored predstavnika županije i grada, na promociju su pozvani i članovi konzularnog kora, predstavnici Privredne komore Timiša, Udruženja za promovisanje i razvoj turizma u Timišu, određeni broj agencija koje u okviru svojih programa imaju ili planiraju turističke posete glavnom gradu Srbije.

Pored predstavnika turističke organizacije na čelu sa direktorom Miodragom Popovićem, u Temišvaru su bili i predstavnici Privredne komore Beograda, receptivnih turističkih agencija, devet hotela, kao i predstavnici srpskih medija.

-Predstavnicima Medija-RTV RUMUNIJE, Regionalna RTV Temišvar, Radio Temišvar, Radio Temišvar na srpskom i rumunskom jeziku, dnevnik Renašterea Banaceana, nedeljnik Ađenda, agencija Ađerpres, srpski nedeljnik Naša reč, Radio Banat link, nekoliko on line temišvarskih glasila- Opinia Timisoarei, Temisoara on line, TM express, zvanicama, predstavnicima rumunskih turističkih agencija i srpske zajednice predstavljena je promotivna kampanja glavnog grada, uz prigodna obraćanja i izlaganja Miodraga Popovića direktora Turističke organizacije Beograda,  Air Serbia, Udruženja za promovisanje i razvoj turizma u županiji Timiš i generalnog konzula Lazara Manojlovića. Posebno obraćanje na prezentaciji imao je predstavnik srpskog avio prevoznika  Air Serbia sa povoljnostima i prednostima koje se nude putnicima na direktnim letovima za Njujork, a koji dolaze iz Temišvara, ali i drugih gradova zapadne Rumunije, posebno rumunskog dela Banata, poručuju iz TOB-a.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda
Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović detaljno je govorio o turističkim atrakcijama Beograda, ali i promotivnim aktivnostima Turističke organizacije Beograda koje podrazumevaju niz prezentacija kojima se ova turistička organizacija obraća i predstavnicima dijaspore, podstičući, između ostalog, njene bliske veze sa maticom, uz konkretan poziv za uspešnim promovisanjem našeg grada kod ovdašnjih rumunskih sunarodnika. Popović je naglasio da kampanja u Temišvaru i regionu ima za cilj podizanje vidljivosti i atraktivnosti glavnog grada, Srbije, imajući u vidu da je u poslednje vreme registrovano značajno povećanje broja gostiju iz Rumunije (40 posto u dolascima i 50 posto u noćenjima) u prva tri meseca ove godine u odnosu na prethodnu.

Na početku prezentacije skup je pozdravio generalni konzul, ističući posebno atraktivne beogradske turističke i druge potencijale koje poslednjih godina  privlače sve veći broj inostranih turista, među kojima oni iz Rumunije zauzimaju sve istaknutije mesto.

Cilj prezentacije bio je da se, uočivši iozražen interes turista iz Rumunije, na prigodan način predstavi Beograd, njegove raznovrsne turističke moguđnosti, ali i uspostave poslovne, privredne i turističke veze sa rumunskim partnerima, medijima, predstavnicima agencija i turoperatorima, podstaknutih nakon ranije prezentacije u Temišvaru Turističke organizacije Srbije, pojedinačnih destinacija, kao i uspešne studijske posete Srbiji od strane predstavnika rumunskih i srpskih medija.

 

Izvor: Turistička organizacija Beograda

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *