Francuski grad Bordo, najpopularnija urbana destinacija za 2017.godinu

Najpopularnija urbana destinacija za 2017.godinu je jedan veoma simpatični grad, koji se već duže vreme nalazi na našoj listi mesta koja moramo posetiti…

U pitanju je francuski grad Bordo, kog je internet portal Lonely Planet proglasio za najvreliju urbanu destinaciju. Ovaj grad ima veliki broj istorijskih građevina, nalazi se nadomak Pariza i mesto je održavanja vinskog spektakla, Vinexpo. Takođe, ovde se nalaze najčuvenije vinarije, poput Chateau Lafite Rothschild, Chateau Latour i Chateau Mouton-Rotschild.

U svakom slučaju, ovaj čuveni vodič za putovanja nazvao je Bordo probuđenom uspavanom lepoticom. U ovom gradu se nalazi i Cite du Vin muzej vina, gde posetioci mogu uživati u kulinarskim specijalitetima po kojima je ovaj region čuven. Takođe, ovde se može uživati u urbanom prostoru sa pogledom na Garone reku.

Na listi Lonely Planet portal, Kejp Taun u Južnoj Africi našao se na drugom mestu u kategoriji najbolji gradova, a Los Anđeles ga prati na trećoj poziciji. Takođe, ovo rangiranje obuhvatilo je i makedonski Ohrid koji je na petom mestu.

Kada ne govorimo samo o gradovima, sledeća godina će po svemu sudeći biti posvećena pacifičkim destinacijama. Ipak, ko od nas nije barem jednom maštao u kupanju u tirkiznim vodama najvećeg okeana sveta? Taranaki, Novi Zeland, nalazi se na drugoj poziciji regiona koje treba posetiti, južna Australija je peta, dok je Tuamotu arhipelag u Francuskoj Polineziji na sedmom mestu. Kanada je najbolja destinacija sledeće godine, a Kolumbija i Finska je prate na drugom i trećem mestu.

A evo i top 10 liste destinacija za sledeću godinu:

Po zemlji:

Po regionu:

Po gradu:

1. Kanada 1. Čokekirao, Peru 1. Bordo, Francuska
2. Kolumbija 2. Taranaki, Novi Zeland 2. Kejp Taun, Južna Afrika
3. Finska 3. Akores, Portugalija 3. Los Anđeles, SAD
4. Dominika 4. Severni Vels, UK 4. Mérida, Meksiko
5. Nepal 5. Južna Australija 5. Ohrid, Makedonija
6. Bermuda 6. Ajsen, Čile 6. Pistoia, Italija
7. Mongolija 7. Tuamotu ostrva, Francuska Polinezija 7. Seul, Južna Koreja
8. Oman 8. Obala Džordžije, SAD 8. Lisabon, Portugalija
9. Mjanmar (Burma) 9. Perak, Malezija 9. Moskva, Rusija
10. Etiopija 10. Skellig Ring, Island 10. Portland, SAD

Izvor: LuxLife/D.Ć.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *