Đoković protiv Mareja na Tašmajdanu

Spektakl u najavi: Novak protiv Endija na Tašmajdanu

Sve spremno za teniski meč godine

                                                      SVE SPREMNO ZA TENISKI MEČ GODINE

– Srbija će biti domaćin četvrtfinalnog Dejvis kup meča Srbija-Velika Britanija na stadionu „Tašmajdan” u julu, a igraće broj jedan u svetu protiv broja dva, Novak Đoković protiv Endi Mareja. Grad Beograd će zajedno sa Srpskom teniskom federacijom biti potpuno spreman za organizaciju ovog meča na pravi način kako bismo promovisali i tenis i sport, ali i pobedili i prošli u polufinale. Ovo je istovremeno i sjajna prilika za promociju i Grada Beograda i „Tašmajdana”.

Ovo je prilikom obilaska stadiona „Tašmajdan”, kultnog mesta za generacije Beograđana, koji će to biti ponovo za sadašnje i buduće generacije, rekao gospodin Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, izrazivši zadovoljstvo što je na terenu sa ljudima iz Teniskog saveza Srbije kao i sa Ivkom Plećevićem koji je 1956. godine bio član tadašnjeg Dejvis kup tima Jugoslavije kada je igrala sa Velikom Britanijom. Pored njih, stadion su obišli i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik i potpredsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović i Goran Đoković.
Mirko Petrović je uputio čestitke Gradu Beogradu i gradonačelniku Siniši Malom i njegovim saradnicima kao i direktoru „Tašmajdana” na uspešnoj rekonstrukciji ovog objekta na kojem od danas mogu opet da se organizuju sportske aktivnosti.
– Za nas je to veoma znajačajno jer nam se pruža mogućnost da jedan veliki teniski meč odigramo na „Tašmajdanu” i to na godišnjicu jer smo tačno pre 60 godina ovde igrali meč sa Britancima i vreme je za revanš – rekao je Petrović i dodao da Teniski savez Srbije ima kontinuiranu saradnju sa Gradom Beogradom.
Plećević je izrazio divljenje novim izgledom „Tašmajdana”, rečima da su nekadašnji stadion i ovaj novi dve dimenzije.
– Liče jedan na drugi, ali ovo je sad druga dimenzija, otprilike kao i igrači. Mi smo onda igrali tenis pet meseci dok je bilo lepo vreme, a posle smo igrali fudbal i neke druge sportove, dok su Britanci igrali cele godine i putovali po turnirima. Očekujem spektakl od ovog meča i nadam se pobedi, mada neće biti lako kao što mislimo – rekao je Plećević.
Događaju su prisustvovali direktor SRC „Tašmajdan“ Milan Novović i izvršni direktor Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić.

****Izvor: TOP SRBIJA/ UTORAK, 26 APRIL 2016 07:17

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *