Festival na Dunavskom ostrvu u Beču -„Donauinselfest“

Festival na Dunavskom ostrvu u Beču -„Donauinselfest“

34. po redu „Donauinselfest“ održava se od 23. do 25. juna na Dunavskom ostrvu u Beču. Organizatori najvećeg muzičkog festivala u Evropi na otvorenom sa besplatnim ulazom pripremili su bogat program za sve uzraste i ukuse. Ove godine, Festival se realizuje pod motom „Moj grad. Moj festival“ a orgaizatori očekuju preko tri miliona posetilaca.

Festival na Dunavskom ostrvu u Beču -„Donauinselfest“

U prelepom ambijentu posetioce očekuje ukupno 600 sati programa na 11 bina i 16 tematskih platformi. Pažljivo je osmišljen i bogat prateći program, bašte za opuštanje i uživanje između nastupa, park sa preprekama u kome posetioci mogu da se oprobaju u adrenalinskim aktivostima.

Twin City Liner ambasador Festivala nna Dunavskom ostrvu; Foto: © Christoph Rhabek

Prvi put ove sezone zvanični ambasadori i zvanično plovila Festivala Dunavskog ostrva 2017 su moderni katamarani Twin City Liner koji prevoze putnike između Beča i Bratislave. Osim što je flota brodova brendiranih sa porukom ovogodišnjeg festivala „Moj grad. Moj festival“ bila aktiva na promociji muzičke manifestacije na ruti između Beča i Bratislave, u toku trajanja Festivala Dunavskog ostrva, plovila Twin City Liner će goste iz Bratislave dovoziti direktno na Dunavsko ostrvo.

Popularni i veoma posećeni Festival na Dunavskom ostrvu postao je značajan za bečku privredu i turizam. U Beču se u toku trajanja Festivala zabeleži oko pet hiljada dodatih noćenja što ukazuje da će investicija od četiri miliona evra imati indirektnu korist u vrednosti od 50 miliona evra.

By JST-S.L.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *