Čačani podigli tri ekološke kuće u Švajcarskoj za samo sedam dana

0
1194
Foto: E - kuća

Mrčajevci – Ovo mesto pored Čačka proslavio je slavuj, ali će ga po svoj prilici građevinci lansirati u svet.

Foto: E – kuća

Naime, tim od petoro ljudi iz firme E-kuća iz Mrčajevaca podigao je tri montažne drvene kuće u Lozani za samo sedam dana.

“U pitanju su kuće koje se proizvedene po nemačkoj tehnologiji Lehner haus od drvenih tabli. U ponudi su različiti tipovi zidova, a za ovaj projekat u Švajcarskoj upotrebljeni su niskoenergetski zidovi debljine oko 30 centimetra koji je sastavljen iz više različitih slojeva. Kao prvo, tu je fasadna izolacija od kamene vune debljine 80 mm na koju je preko armaturne mrežice navučena fasadna granulacija, pa onda ide OSB ploča, ponovo kamena vuna od 140mm, drvena nosiva konstrukcija 140/60, parna brana, još jedan sloj kamene vune od 40 mm, a potom se nastavlja distanciona ravan, OSB III ploča i gips-karton ploča kao završni materijal iznutra. Sada je jasno zašto je moto E-kuće ekološka, energetski nisko zahtevna kuća”, kaže vlasnik firme E – kuća, Bogdan Pejić.

Brojne eko kuće ova firma izgradila je od Islanda do Dubaija, a garancija za konstrukciju je 30 , dok je za zanatske radove pet godina. Materijali se sa svim dozvolama i sertifikatima uvoze iz zemalja evropske unije, a na tržištu se vraćaju kao gotovi proizvodi.

Izvor: Glas zapadne Srbije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here