Grčki letnji festival u Vankuveru (uz učešće Srba)

U Vankuveru se od četvrtka 7. do nedelje 17. jula održava Grčki letnji festival – Greek Summerfest, kojem će doprinos dati i srpska društva iz Kanade.

Grčki festival Greek Summerfest 30. put u Vankuveru
Grčki festival Greek Summerfest 30. put u Vankuveru

Tridesetu godinu zaredom zainteresovanima se pruža prilika da saznaju više o grčkoj kulturi, a s obzirom na bliskog srpskog i grčkog naroda lepo je posetiti, daleko od Balkana i Evrope, bar neki od brojnih događaja.

Mesto na kojem se Greek Summerfest održava je  Istočni Vankuver, granica sa Brnabijem, preciznije 4641 Boundary Road, gde se nalazi Grčki pravoslavni hram Svetog Nikole i Dimitrija.

Manifestacija je posvećena zabavi za celu porodicu, uz tradicionalne grčke kulinarske specijalitete, od čuvenog jagnjeta na ražnju do Loukoumades-a – prženih slatkih uštipaka sa medom i cimetom.

Na desetine folklornih umetnika izvodiće narodne pesme i igre na centralnoj bini, a tu su i drugi – bend Brisas del Palmar Cuban, tribjut umetnik Steve “Elvis” Elliot, legendarni Jim  Byrnes, Zougla i Urban Myth. Za DJ je zadužen Alpha Music, a za buzuki Yannis Sahamis.

Svi programi su besplatni i uvek privlače na hiljade posetilaca, ne samo iz Vankuvera i Britanske Kolumbije.

Početak je svakog dana u podne, a završetak, za taj dan, u 23 časa ili u ponoć.

“Live a day the Greek way!” poručuju organizatori, a mi vas pozivamo da pogledate ceo program i satnicu ovde i na taj način se detaljno upoznate sa grčkim Summerfest-om.

Srpski folklorni ansambli nastupaju u subotu 16. jula (u 16:30 Gradina Dance Group i u 17:30 veterani društva “Vuk Karadžić”). Osim srpskih, gosti festivala su društva iz Rusije, Ukrajine, Portugalije, Engleske, Turske, Slovenije, Polinezije, Nemačke, Brazila, Kine…

Izvor: http://srbi.ca/grcki-letnji-festival-u-vankuveru-uz-ucesce-srba

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *