Parkovi u Vrnjačkoj Banji

Da bi upoznali Vrnjačku Banju, najbolje je kažu, provozati se fijakerom duž reke, od „Mosta ljubavi“ kroz nepreglednu i biljnim životom bogatu zelenu oazu.

Parkovi u Vrnjačkoj Banji
Duž Vrnjačke rečice pružaju se banjska šetališta zaštićena stablima lipa u skoro celoj dužini od skoro 2 kilometra. Tim stazama su se nekada vozili Desanka Maksimović, Ivo Andrić, Maksim Gorki, Danilo Bata Stojkovića… Ali i milioni turista i posetilaca iz sveta i Srbije.
Parkovi u Vrnjačkoj Banji
Sve je na svom mestu, doterano sa pažnjom i ljubavlju, pa ako ste i nekad imali neke predrasude prema Vrnjačkoj Banji, par sati šetnje biće vam dovoljno da potpuno drugim očima gledate na ovo mesto. Tek kada širom otvorenih očiju, uživajući u tišini i zvucima prirode obiđete kraj, potvrdiće se svaki epitet koji krasi Vrnjačku Banju.
Japanski vrt
Japanski vrt

U okviru vrnjačkog parka nalazi se i japanski vrt. Japanski Vrt je izgrađen 2011.godine, donacijom Japana i sredstvima lokalne samouprave. Prostire se na 3.000 kvadratnih metara. Obogatio je Vrnjački park jednom novom kulturnom sadržinom.

Japanski vrt
Japanski vrt

Posetiocima dočarava kulturu življenja japanskog naroda, i obogaćuje biljni fond banjskog parka biljkama raspoređenim u različitim hortikulturnim stilovima. Srž vrta je malo jezero sa ostrvcem, čajna kućica,a na brdu mali kaskadni vodopad i most. Ovo je drugi japanski vrt u Srbiji, prvi je u Beogradu.

http://www.vrnjackabanja.co.rs/

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *