Vodičke ture po Kragujevcu

Turistička organizacija „Kragujevac“ je i ove godine za goste Sajma turizma i seoskog turizma pripremila vodičke ture i na taj način promovisala grad. Zainteresovani posetioci su upoznati sa istorijskim, kulturnim i prirodnim znamenitostima. Tokom tri dana, koliko je Sajam trajao, organizovano je nekoliko vodičkih tura.

Foto: Zoran Petrović
Foto: Zoran Petrović

Za novinare pisanih i elektronskih medija iz cele zemlje i izlagače iz regiona, u sredu i četvrtak, organizovana je tematska vodička tura „Kragujevac, kolevka srpske industrije“ sa posetom muzeju „Stara livnica“, Kraljevsko-zanatlijskoj školi (Druga tehnička škola) i internatu (Politehnička škola). Poseta ovim ustanovama i priča turističkih vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ izazvala je veliko interesovanje i zadovoljstvo gostiju što su prvi put na tim lokacijama.

Za učenike srednjih škola iz regiona organizovane su vodičke ture koje su obuhvatile panoramsko razgledanje grada i posete muzeju „21.oktobar“ i Narodnom muzeju. Na taj način naši gosti su se upoznali sa istorijom grada, značajnim lokacijama i znamenitim ljudima.

Sve vodičke ture koje je Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizovala tokom osmog Međunarodnog sajma turizma i seoskog turizma bile su u funkciji promocije turističkih potencijala Kragujevca i okoline.

Izvor:GTOKG

Pripremila: Marija Radovanović
Foto: Zoran Petrović

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *