Studenti FON-a u Laboratoriji za razvoj biznisa Privredne komore Srbije

Studenti „Kejs stadi kluba” Fakulteta organizacionih nauka biće, kroz stručnu praksu, angažovani u Laboratoriji za razvoj biznisa i novih poslovnih modela Privredne komore Srbije.

Marko Čadež, Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je juče studente „Kejs stadi kluba” Fakulteta organizacionih nauka (FON), koji su osvojili treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Portugaliji, da se već od naredne sedmice priključe aktivnostima PKS i projektima na razvoju startapa, inovacija, novih poslovnih modela.

Njihovo angažovanje u Laboratoriji za razvoj biznisa i novih poslovnih modela PKS, kroz odvijalo bi se kroz neki vid plaćene prakse onoliko vremena koliko im obaveze na studijama dozvoljavaju.

Studenti FON-a u PKS

Govoreći o takmičenju koje je održano u Portu od 16. do 21. oktobra, predsednik PKS je naglasio da je konkurencija bila oštra, jer se takmičilo 12 najboljih univerziteta i 48 najboljih studenata iz celog sveta. „PKS je od samog početka podržala ovaj tim izuzetno sposobnih i obrazovanih mladih ljudi i pomogla njihov odlazak na takmičenje na kome su ostvarili odličan rezultat. Još jača podrška PKS tek sledi“, dodao je Čadež.

Prvo mesto osvojio je univerzitet sa Tajlanda, a drugo je pripalo Hong Kongu. Akademci FON-a Nemanja Jevtović, Rastko Damnjanović, Đorde Marijanović i Sofija Jovanović, pod mentorstvom profesorki Vesne Damjanović i Ivane Mijatović, imali su trideset šest sati da reše poslovni problem u oblasti investicionog bankarstva.

Profesorka Vesna Damjanović zahvalila je PKS na izuzetnoj podršci istakavši da bez pomoći takog lidera kao što je Komora „Kejs stadi klub“ ne bi postigao tako zabeležen uspeh. Student Nemanja Jevtović pozvao je mlade ljude da budu aktivni kroz studentske organizacije i zajedno pokušaju da stvore bolje okruženje za budućnost.

Izvor: PKS

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *