Zoranu Petroviću druga nagrada za fotografiju Molitva

Predrag Cile Mihajlović, Senka Lučić i Zoran Petrović na promociji fotomonografije “Duša Srbije - Šumadija i pomoravlje“ u Narodnoj biblioteci Srbije

Na konkurs Foto saveza Srbije za izložbu na temu Pravoslavlje stigla je 771 fotografija od 98 autora.

Selekcija prispelih radova obavljena je 23. oktobra 2018. godine, a žiri u sastavu Hadži Dragan Tanasijević ( MFFSS), Željko Đurić (MFFSS) i Hadži Miodrag Miladinović (MFFSS) imao je težak zadatak. U izveštaju o nagrađenim i pohvaljenim fotografijama stoji da je žiri u izložbenu kolekciju uvrstio 118 fotografija od 51 autora.

Među 118 primljenih fotografija nalaze se dve fotografije priznatog fotografa iz Kragujevca Zorana Petrovića, Makovo polje i Trud. Petrović je i autor fotografije Molitva, koja je dobila drugu nagradu za pojedinačnu fotografiju na konkursu Prve kategorije prema pravilniku Foto saveza Srbije.

Predrag Cile Mihajlović, Senka Lučić i Zoran Petrović na promociji fotomonografije “Duša Srbije – Šumadija i pomoravlje“ u Narodnoj biblioteci Srbije

Podsetiću, Zoran Petrović je zajedno sa Predragom Ciletom Mihajlovićem autor izuzetno vredne fotomonografije “Duša Srbije – Šumadija i pomoravlje“ koja se uveliko promoviše širom Srbije. Na kraju ću ponosno reći da su davnih godina, moje brojne tekstove u dnevnom listu Politika počele da upotpunjuju upravo fotografije Zorana Petrovića.

S.Lučić

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *