Novi Sad jedna od najboljih svetskih gradskih destinacija

Foto: TO N. Sad
Foto: TO N. Sad

Vodeća turistička medijska kompanija Lonely Planet, proglasio je grad Novi Sad jednom od najboljih svetskih gradskih destinacija za turizam u 2019. godini.

Novi Sad je zauzeo  treće mesto na listi najboljih gradskih destinacija u narednoj godini.

Foto: TO N. Sad

Novi Sad, kao Evropska prestonica mladih 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.,  dobija i priznanje Lonely Planet’s Best in Travel 2019 – dugo očekivane i poželjne kolekcije najboljih turističkih destinacija na svetu koje nude nove trendove i iskustva turistima u narednoj godini.

 Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, uprkos svom statusu drugog po veličini grada, kažu sa ushićenjem i u Lonely Planet-u.

Nezaboravna iskustva u gradu preporučena od strane eksperata Lonely Planet-a uključuju kako provođenje opuštenog popodneva na peščanoj plaži Štranda i u zelenom raju Ribarskog ostrva, tako i uživanje u gastronomskoj zabavi u tradicionalnoj vojvođanskoj kafani.

Foto: TO N. Sad
Foto: TO N. Sad

Novi Sad dolazi na svoje i s pravom prima globalno priznanje. Pošto je grad Evropska prestonica mladih 2019. godine, Donji grad Petrovaradinske tvrđave će biti podmlađen, dok je nekadašnja zapuštena Kineska četvrt pretvorena u oblast alternativne kulture. Dodajte na to novosadsku izuzetnu austrougarsku arhitekturu, kao i niz vrednih galerija, muzeja i pozorišta i lako je videti zašto je ovo postala destinacija koja se mora videti, rekao je Tom Hall, glavni urednik  Lonely Planet-a.

Lonely Planet je vodeća turistička medijska kompanija i svetski brend turističkog vodiča broj jedan, koji pruža inspirativne i pouzdane informacije za sve kategorije putnika još od 1973. godine. Tokom protekle četiri decenije štampano je preko 145 miliona vodiča.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *