Obnavlja se hotel Bić u starom delu Priboja

Hotel Terme Priboju (Foto Grand Stroy)

Planirana i dogradnja novih sadržaja

Hotel Terme Priboju (Foto Grand Stroy)

Hotel Bić, koji se nalazi samom centru starog Priboja, posle 15 godina zatvorenih vrata i propadanja, sada će dobiti novo ruho, ali i nove površine.Hotel je prošle godine kupio privatni investitor Goran Despić za 17 miliona dinara, jedan od vlasnika firme Grand Stroy, i tada najavio ulaganje od skoro 2 mil EUR. Vetar u leđa dala je i Opština koja je sada oglasila urbanistički projekat rekonstrukcije i dogradnje ovog hotela.Radovi su, kako su lokalni mediji ove godine prenosili, u toku, a rekonstrukcija i dogradnja hotela je planirana u dve faze.

Nakon završetka rekonstrukcije i dogradnje od skoro 550 m2, hotel će ispunjavati uslove za 4*, a maksimalni kapacitet biće do 200 gostiju, sa 79 smeštajnih jedinica.Naime, plan je da se postojeći objekat, spratnosti Su+P+3, rekonstruiše u celosti, a dogradnja objekta je projektovana u vidu tri odvojena dela koja se dograđuju naslanjajući se na postojeći objekat.

Hotel Terme Priboju (Foto Grand Stroy)

Rekonstrukcija postojećeg objekta obuhvata energetsku sanaciju objekta, rekonstrukciju fasada, zamenu spoljne i unutrašnje stolarije, te rušenje pregradnih zidova, kao i zamenu instalacija i hidroizolacije. Dogradnjom hotel će dobiti salu za ručavanje, aperitiv bar sa natkrivenim ulazom za konferencijski deo ispod koga će biti kolski prolaz i prostor za dostavna vozila. Biće dograđena i zapadna lamela za proširenje dve sobe po etaži kroz tri sprata, a projektom je predviđena i dogradnja plitkih kosih krovova.Takođe, novoprojektovano rešenje predviđa novo parterno uređenje oko hotela, koje podrazumeva osvežavanje postojećih zelenih površina, rekonstrukciju popločanih površina oko objekta, obezbeđivanje adekvatnih pešačkih i kolskih pristupa objektu, kao i formiranje novih paking mesta za potrebe hotela. Obrađivač projekta je preduzeće Projekt izgradnja plus, iz Prijepolja.

         Bić jedan od prvih ugostiteljskih objekta u juzozapadnoj Srbiji

Hotel u starom Priboju/Foto:Priboj033

Inače, hotel Bić je osnovan 1950. godine, u sklopu ugostiteljskog preduzeća Bić, kao jedan od prvih ugostiteljskih objekata u jugozapadnoj Srbiji. Raspolagao je hotelskom zgradom sa dve zvezdice, nekoliko kafana u starom i novom delu Priboja i paviljonima u Pribojskoj Banji. Zatvoren je 2006. godine. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika čak šest puta je nudila hotel na prodaju međutim zainteresovanih kupaca, do prošle godine, nije bilo.

Izvor: eKapija/S. Petrović

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *