Nemačka je opredeljena za planiranje turizma po temama, svake godine druga tema. Fokusiranje na teme godine i pojedine podteme u ovoj velikoj zemlji, pokazalo se izuzetno dobro.

Kako bi postojala ravnopravnost regija, pokušavamo da Na osnovu statistika i onoga što su turisti sugerišu popunjavajući brojne ankete ili reagujući na  društvenim mrežama i drugim kanalima komunikacije definišu se interesovanja zbog kojih bi oni ponovo došli u Nemačku. Pritom se vodi računa  o ravnopravnosti regija.

Foto: deutschland-motive.de

Foto: deutschland-motive.de

-U toku ove godine tema je priroda. Sledeće godine slavimo veliki jubilej – 500 godina od reformacije i ova tema je nekako usko povezana sa brojnim tradicijama i običajima koji su u Nemačkoj veoma specifične a nisu toliko poznate i rasprostranjene. U 2018. pokušaćemo da vas ubedimo da kad pomislite na Nemačku ne mislite isključivo na kobasice ili kupus sa kolenicom, već na malo prefinjenije opcije nemačke kuhinje koja je znatno napredovala.  U 2019. i 2020.  obeležavamo velike umetničke jubileje, 100 godina Bauhausa, odnosno 250 godina od rođenja čuvenog kompozitora Ludviga van Betovena. Ovu i sledeću godinu, uveličava Drezdenski crkveni hor koji okuplja najtalentovanije mladiće koji podjednako dobro pevaju i duhovnu i svetovnu muziku. U toku dve godine, turnejom po Evropi i svetu  oni na jedan prilično suptilan način pronose duh  klasične i svetovne muzike na jedan prilično suptilan način. U 2017. obeležićemo dva veoma značajna događaja, Dokumenta 14 posvećen umetnosti  i IGA u Berlinu, veliki sajam posvećen vrtlarstvu. Prvi je posvećen Dokumenta 14 je čuvena izložba savremene umetnosti koja se uvek održava u Kaslu i traje šest meseci. Sledeće godine, prvi će put ova izložba osim u Kaslu biti održana i u Atini u znak odavanja pošte velikom nasleđu koje su nam stari Grci poklonili, takođe i šansi da se moderna umetnost razvija – kaže Tijana Đuričić, menadžer za odnose sa javnošću u Regionalnoj kancelariji (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunija  i Bugarska) Turističke organizacije Nemačke (DZT).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *