Turizam Nemačke po temama

0
1734

Nemačka je opredeljena za planiranje turizma po temama, svake godine druga tema. Fokusiranje na teme godine i pojedine podteme u ovoj velikoj zemlji, pokazalo se izuzetno dobro.

Kako bi postojala ravnopravnost regija, turistički akteri pokušavaju da, na osnovu statistika i onoga što turisti sugerišu popunjavajući brojne ankete ili reagujući na  društvenim mrežama i drugim kanalima komunikacije, definišu interesovanja zbog kojih bi oni ponovo došli u Nemačku. Pritom se vodi računa o ravnopravnosti regija.

Foto: deutschland-motive.de
Foto: deutschland-motive.de

-U toku 2016. godine tema je bila priroda. Ove, 2017. slavimo veliki jubilej – 500 godina od Reformacije i ova tema je nekako usko povezana sa brojnim tradicijama i običajima koji su u Nemačkoj veoma specifične a nisu toliko poznate i rasprostranjene. U 2018. pokušaćemo da vas ubedimo da kada pomislite na Nemačku, ne mislite isključivo na kobasice ili kupus sa kolenicom, već na malo prefinjenije opcije nemačke kuhinje koja je znatno napredovala.  U 2019. i 2020. obeležavamo velike umetničke jubileje, 100 godina Bauhausa, odnosno 250 godina od rođenja čuvenog kompozitora Ludviga van Betovena. Prošlu i ovu godinu uveličava Drezdenski crkveni hor koji okuplja najtalentovanije mladiće, koji podjednako dobro pevaju i duhovnu i svetovnu muziku. U toku dve godine, turnejom po Evropi i svetu  oni na jedan prilično suptilan način pronose duh  klasične i svetovne muzike na jedan prilično suptilan način. U 2017. obeležićemo i dva veoma značajna događaja, Dokumenta 14 posvećen umetnosti  i IGA u Berlinu, veliki sajam posvećen vrtlarstvu. Prvi, Dokumenta 14 je čuvena izložba savremene umetnosti koja se uvek održava u Kaslu i traje šest meseci. U toku 2017. godine, prvi će put ova izložba osim u Kaslu biti održana i u Atini u znak odavanja pošte velikom nasleđu koje su nam stari Grci poklonili, takođe i šansi da se moderna umetnost razvija – kaže Tijana Đuričić, menadžer za odnose sa javnošću u Regionalnoj kancelariji (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Rumunija  i Bugarska) Turističke organizacije Nemačke (DZT).

S. Lučić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here