Protokol o saradnji Udruženja književnika Srbije i „Prosvjete“ iz Beča

Foto: FB/ Aleksandar Čotrić
Foto: FB/ Aleksandar Čotrić

U Beogradu je danas potpisan Protokol o saradnji između Udruženja književnika Srbije i Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Austrije. U ime dve organizacije Protokol su potpisali predsednici – Radomir Andrić i Srđan Mijalković

Prema rečima Srđana Mijalkovića, predsednika Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ sa kojim smo neposredno posle potpisivanja Protokola u sedištu Udruženja književnika, razgovarali u jednom beogradskom kafiću, prihvaćenim sporazumom predviđeno je ove dve organizacije sada i zvanično sarađuju u oblasti književnosti, kulture i društvenih pitanja. Zajednički cilj, između ostalog je uzajamno informisanje o književnim i kulturnim događajima u Srbiji i Austriji.

– Aktivno ćemo  raditi na proširenju kulturne saradnje između Austrije i Srbije, sarađivati u projektima, izdavaštvu, stručnoj i umetničkoj literaturi, organizovanju izložbi i poseta delegacija, rekao je Mijalković. 

Ako imamo u vidu da će SKPD „Prosvjeta“  početkom juna u Beču obeležiti petu godišnjicu postojanja u Austriji, uvereni smo da će to biti prva i lepa prilika za početak realizacije saradnje nakon potpisivanja Protokola sa Udruženjem književnika Srbije koje je prošle godine proslavilo 110 godina postojanja.

Potpisivanju ovog dokumenta u ime UKS prisustvovao je Aleksandar Čotrić, sekretar Sekcije satiričara UKS, a u ime „Prosvjete“ – Svetlana Matić, sekretar Društva u Austriji i Dejan Mastilović, sekretar beogradskog odbora „Prosvjete“.

 Svetlana Matić Na kraju razgovora Mijalković je istakao zadovoljstvo zbog uspešne promocije najnovije knjige Svetlane Matić  – „ Мајка“, a koja je održana dan ranije u Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji.

 

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *