Sve je spremno za zimsku sezonu na Zlatiboru

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor/ Foto: RINA, Ivan Nikolić

Zlatibor će i ove godine opravdati epitet najposećenije srpske destinacije, a turistička organizacija i ove sezone pripremila je bogat zabavni program na Kraljevom trgu .

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor/ Foto: RINA, Ivan Nikolić

-Koncerti počinju već 29. decembra, kada će u sportskoj hali na Zlatiboru nastupiti Dino Merlin, 30. decembra koncert grupe „Neverne bebe“, dok će 31. decembra koncert održati Dragana Mirković. Prodaja ulaznica za koncert Dina Merlina je u toku i sve informacije su na sajtu TOZ, kaže za agenciju RINA Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Duško Kovačević, odmaralište „Dunav“/Foto: RINA, Ivan Nikolić

Rezervacije smeštaja u hotelima i odmaralištima već su počele, a mnogi se odlučuju za rani buking koji im omogućava dodatne popuste.
-Kapaciteti se naveliko popunjavaju, popunjeni smo 50 odsto i očekujemo da ćemo do sredine decembra popuniti većinu smeštaja, kaže Duško Kovačević iz odmarališta „Dunav“ Zlatibor. On dodaje da rane rezervacije omogućavaju popuste od 15 do 30 odsto i da su najčešći domaći gosti koji sve češće na odmor dolaze sa decom, pa su igraonice i animacije sastavni deo turističke ponude hotelijera.

Irena Kovačević, recepcionerka hotela „Alibi“/ Foto: RINA, Ivan Nikolić

Da je atraktivnost Zlatibora kao destinacije na visokom nivou potvrđuju iz hotela „Alibi“ koji se nalazi u blizini autobuske stanice i sa godinu dana trajanja može se pohvaliti uspešnim poslovanjem, ali i gostima koji se odlučuju da novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru, odnosno u ovom hotelu.
-Za sada je popunjenost hotela nešto više od 30 odsto, a ono što nas na prvom mestu izdvaja jeste lokacija, u blizini smo autobuske stanice, hotel je nov, a najčešći gosti su nam mladi koji se organizuju i dolaze da novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru, kaže za agenciju RINA Irena Kovačević, recepcionerka hotela „Alibi“.

Pročitajte još…Solaris Resorts, mesto za odmor, opuštanje i uživanje

Solaris Resorts, mesto za odmor, opuštanje i uživanje

Zlatibor / Foto: RINA, Ivan Nikolić

Kada je reč o turističkoj sezoni na srpskoj planinskoj lepotici, ona traje 365 dana u godini, pa Nije ni čudo što Zlatibor godišnje poseti preko 270 000 turista .
– Kada pričamo o strukturi gostiju, to su uglavnom gosti iz Srbije , procentualno gledamo oko 70 odsto, dok je 30 odsto stranaca i turista iz bivših jugoslovenskih republika. Zlatibor raspolaže sa 30 000 ležajeva i verujte da je popunjenost Zlatibora na jednom visokom nivou, kaže direktor TOZ Vladimir Živanović za agenciju RINA.

-Mi se nadamo da će nas vremenske prilike poslužiti i da će sneg pasti u drugoj polovini decembra kada je planirano otvaranje ski centra Tornik, odnosno zvanično otvaranje zimske sezone i da će snežni pokrivač biti dovoljan da se kontinuirano skija bar 100 dana. Iako ski centar Tornik poseduje sistem za veštačko osnežavanje , potrebno je da temperature budu u minusu da bi se sneg mogao veštački praviti. Fokus naše promocije je skijanje, sankanje i zimski avanturistički sportovi, a ove godine dodatno je uredjeno dečije sankalište i skijalište Obudovica koji se nalazi u centru Zlatibora. Najmlađi neće morati da brinu da li će biti prirodnog snega ili ne ,a dodatni turistički sadržaji prilagodili su svoje kapacitete zimi. U Dino parku će biti jedno veliko klizalište i sankalište, ski škole za decu, dok je „Avantura park“ poznat po čuvenoj stazi za skijanje koja pruža mogućnost i noćnog skijanja, dodaje Živanović .

Zlatibor / Foto: RINA

Zlatibor godišnje beleži 1,3 miliona ostvarenih noćenja , ali se očekuje da će naredna godina biti rekordna jer je porast broja gostiju 8,5 odsto veći nego prethodne godine.

Izvor: Agencija RINA

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *