Prvomajsko uživanje na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor pustila je u etar poziv turistima da za prvomajske praznike dođu na Zlatibor, takođe i da boravak na najlepšoj planini iskoriste za posetu Vodicama ili nekom od brojnih zlatiborskih izletišta. Gostilje, Sirogojno, Semegnjevo, Ljubiš, Rožanstvo, Šljivovica i Jablanica samo su neki od predloga za izletnike.

– Ono po čemu je poznat, a u čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke i biciklističke staze do vrha Čigote, do Tornika, do Gradine, gde je postavljen vidikovac sa teleskopom. Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta, dok boravite na Zlatiboru možete posetiti Stopića pećinu, Muzej pod otvorenim nebom Staro selo u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, Mećavnik i voziti se čuvenim „Ćirom“ u Mokroj Gori, poručuju iz Turističke organizacije Zlatibor.

Foto: TO zlatibor-mondo/gorans ivacki

Prvi maj će na Zlatiboru obeležiti i veliki koncert neprevaziđenog Zdravka Čolića koji počinje u 20 časova Kraljevom trgu u organizaciji opštine Čajetina i Turističke organizacije „Zlatibor“.

U prazničnim danima, počev od 29.04. do 02.05.2017. radiće  i centar Tornik. Radno vreme je od 10 do 17 časova, a  posetioci će moći da uživaju u panoramskoj vožnji šestosednom žičarom i bobu na šinama.

Kada je reč o hotelijerima, oni su odmah posle uskršnjih praznika krenuli sa prvomajskim kampanjama kako bi se sa što pristupačnijim ponudama nametnuli i bili izabrani od strane starih i novih gostiju. U odnosu na cene koje su važile u toku zimske sezone, za prvomajske praznike svoje usluge zlatiborski hotelijeri nude po nižim cenama, u proseku i do 20 posto.

Sa Zlatibora stiže i najava da će Prvog maja biti organizovana „Svesrpska moba“ na izgradnji „Zlatne gondole“ koja će povezivati centar Zlatibora sa skijalištem Tornik.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *