Pirotska peglana kobasica na beogradskom asfaltu

Kažu da ko jednom proba peglanu kobasicu, nikada ne zaboravlja taj ukus. Čuvena pirotska potkovica se pravi od telećeg, ovčijeg i kozjeg mesa.

Tanjir pirotske peglane kobasice u restoranu Lorenzo & Kakalamba
Tanjir pirotske peglane kobasice u restoranu Lorenzo & Kakalamba

Potrebno je da se pegla svakodnevno 40 dana da bi dobila prepoznatljiv izgled. Nekada se nalazila isključivo na trpezama uspešnih trgovaca, a kažu da je čak i u dalekoistočnim haremima bila cenjena zbog svojih afrodizijačkih svojstava…

O restoranu Lorenzo & Kakalamba:

‘Deselepojede LORENZO I KAKALAMBA’ je porodični restoran koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota. Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmešale u biografiji jednog restorana – dobili smo spoj tradicije, jednostavnosti i novih tehnologija u pripremi hrane, kao i uvek novih vizuelnih iznenađenja. Kroz autentičnu ponudu tradicionalnih firentinskih i piroćanskih specijaliteta i istog takvog ambijenta, imaćete osećaj da ste na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme nazad u renesansnu Italiju. Pred vama će se nizati slike i mešati ukusi prošlosti i budućnosti, tradicije i avangarde. Zapitaćete se da niste možda zalutali u muzej, a kada vam se oko privikne na čudesan svet u kom ste se zatekli a osmeh uporno ostajao na licu, setićete se zašto ste došli baš tu da jedete. Došli ste u jednu veliku porodicu koja voli to što radi.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *