Počela da radi RINA, prva Regionalna novinska agencija u unutrašnjosti Srbije

Čačak – U petak, 16. novembra, počela je da radi prva novinska agencija osnovana u unutrašnjosti Srbije, sa sedištem u Čačku.

Agenciju je osnovao Glas zapadne Srbije, ali od 2019. godine poslovaće kao posebno preduzeće. RINA će svim nacionalnim i lokalnim medijima biti na raspolaganju a svi registrovani korisnici moći će do Nove godine besplatno koristiti sve medijske sadržaje.

Vesti, fotografije i video zapise za agenciju RINA pripremaće urednici i najbolji novinari i snimatelji Glasa zapadne Srbije sa saradnicima iz nekoliko gradova, na čelu sa vlasnikom Gvozdenom Nikolićem.

,,Korisnicima nudimo video i foto usluge ali ono što nas čini posebnim je što registrovanim korisnicima garantujemo da ih niko ne može tužiti za fotografije po osnovu zakona o autorskim i srodnim pravima (materijalnu i nematerijalnu štetu) što je danas ogroman problem medijima koji svakodnevno dobijaju tužbe od kojekakvih lovaca na autorska dela. Dakle, bezbedni su jer su fotografije isključivo naše i ustupamo ih na korišćenje svim medijima”, kazao je za Glas zapadne Srbije Ivan Nikolić urednik agencije.

Pročitajte još: Solaris Resorts, mesto za odmor, opuštanje i uživanje

Solaris Resorts, mesto za odmor, opuštanje i uživanje

,,Siguran sam da ćemo region zapadne Srbije na taj način učiniti dostupnijim nego ikada a pratićemo sve, od funkcionisanja lokalnih samouprava, privrede, politike, kulture i sporta. Kada kažem region to podrazumeva područje od Ljiga do Ljubovije, pa do granice sa Crnom Gorom. U planu je da uključimo Kraljevo, Rašku i Novi Pazar gde smo u potrazi za pouzdanim saradnicima. Zbog toga pozivam sve medije i medijske poslenike da se registruju i siguran sam da će ta saradnja biti uspešna, a verujem i dugotrajna”, poručuje Ivan Nikolić urednik agencije RINA.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *