Wellness & Spa Fest u znaku dobrih vibracija!

Plato ispred UŠĆE Shopping Centra bio je u subotu, 21. maja 2016. godine, epicentar pozitivne energije prestonice!

I to zahvaljujući II Wellness & Spa Festu, čiji je fokus bio na afirmaciji zdravih životnih stilova i inspiraciji na promene koje doprinose telesnom i duhovnom zdravlju, kao i sreći ljudi svih životnih doba, uz lajtmotiv “Sreća je zdravlje!”.

IMG_5947

Udarac o gong, označio je početak ovog neobičnog festivala u organizaciji Redakcije časopisa Turistički Svet i Wellness akademije Peđa Filipović, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Ministarstva zdravlja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

ljiljana rebronja i pedja filipovic

U ime organizatora, prisutne su pozdravili Ljiljana Rebronja – urednica časopisa “Turistički Svet” i Peđa Filipović – prvi wellness ambasador Srbije, koji su istakli važnost očuvanja zdravlja i prevencije, uz poruku da wellness nije samo privilegija bogatih. Prvi srpski wellness ambasador i najpoznatiji učitelj masaže Peđa Filipović, izveo je sa posetiocima festivala performans “Pozdrav životnoj energiji”, nakon čega su usledili nastupi Lidije Mitrojević („Urbanize“), Art yoga Similiris i Baletske škole Ane Pflug, čime je II Wellness & Spa Fest zvanično otvoren.

II Wellness & Spa Fest

Posetioci II Wellness & Spa Festa imali su jedinstvenu priliku da, u periodu od 11 do 21h, potpuno besplatno vežbaju jogu, pilates, tai-či, zumbu, oprobaju se u sportskim veštinama poput atletike i streljaštva, uživaju u masažama, brojnim radionicama i celodnevnom živom programu u znaku promocije wellness & spa industrije i zdravstvenog turizma.

IMG_5990

Ekskluzivni gost festivala bila je ambasadorka svetskog pokreta „Global Wellness Day“ za Hrvatsku Mladenka Nastovski Mesarić. Na centralnoj pozornici smenjivale su se brojne prezentacije najpoznatijih hotelskih i banjskih wellness & spa centara i kozmetičkih kuća, raznovrsni performansi, radionice, motivacioni i „talk show“ programi… Zlatni partner festa – hotel „Izvor“ iz Aranđelovca, zajedno sa evropskom prvakinjom masaže Magdalenom Reichart iz Švajcarske, predstavio je najnoviju tehniku masaže 24-karatnim zlatnim uljem, dok je wellness partner fesivala – „Kraljevi Čardaci Spa“, promovisao svoju najnoviju ponudu, kreiranu u saradnji sa Peđom Filipovićem, koji je ovom prilikom izveo i atraktivni wellness ritual zvučne masaže sa tibetanskim posudama „7 pulsacija“.

IMG_6328

Humana misija ovogodišnjeg Wellness & Spa Festa bila je: borba protiv dijabetesa! U ovoj akciji posetioci Wellness & Spa Festa imali su mogućnost da budu uključeni u sve programske segmente, aktivacije, igre, vežbe, kratka predavanja, razgovore sa stručnjacima raznih specijalnosti, lekara iz pet beogradskih domova zdravlja, kao i da zahvaljujući udruženju „Plavi krug“ provere šećer u krvi, degustiraju zdravu hranu…

IMG_6173

Svakako treba pomenuti i besplatne tretmane i konsultacije sa „beauty“ stručnjacima, učešće poznatih javnih ličnosti – promotera zdravog životnog stila, kao i dečije radionice koje su vodile dadilje agencije „Kolibri“, pozorištance lutaka, te igru i smeh kao sastavni deo koncepta zdravlja. I naposletku – džez koncert beogradskih saksofonista u završnici festivala, koji su svojom sjajnom muzikom već sada najavili 3. Belgrade SAXperience festival u oktobru, a sve to s porukom punom dobre energije: BUDI SREĆAN!

Izvor: www.turistickisvet.com

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *