Bečka umetnička jesen 2018.

Ove jeseni u Beču je sve u znaku umetnosti – veliki sajam umetnosti, nedelja umetnosti, različiti izložbeni projekti i noć muzeja privući će u Beč ljubitelje savremene umetnosti iz celog sveta.

Pored nedavno održanog sajma umetnosti pod nazivom „Viennacontemporary“ gde se predstavila savremena umetnost sa težištem na centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi, 6. oktobra se u Beču priređuje „Noć muzeja“. Svi posetioci će uz samo jednu kupljenu kartu tokom cele noći imati mogućnost da obilaze izložbe u 100 muzeja i institucija kulture u Beču, i to uz razgovor sa umetnicima, predavanja i živu muziku.

Koncept „curated by_2018“ okuplja međunarodne kustose koji od 14. septembra do 13. oktobra u odabranim bečkim galerijama predstavljaju izložbe savremene umetnosti.

Osim toga, u okviru projekta „Vienna City Gallery Walk“, 33 galerije će 4. oktobra od 16 do 21h otvoriti vrata svim zainteresovanim prolaznicima. Ukupni umetnički program predstaviće i „Vienna Art Week“ od 19. do 25. novembra uz moto „Promising Paradise“. Tom prilikom će posetioci moći da prate izlaganja, razgovaraju sa umetnicima, razgledaju izložbe i gledaju predstave.

Manifestacija „Art&Antique“ je sajam umetnosti, antikviteta i dizajna u Beču, koji se organizuje u bečkoj palati Hofburg od 10. do 18. novembra. U okviru sajma razne nacionalne i internacionalne galerije predstaviće azijsku umetnost, antikvitete, umetnost od stakla, nameštaj, ručno rađene umetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umetnost.

Izvor: Predstavništvo Grada Beča

Foto:

1 – Hermann Nitsch, 2016, Kaiblinger Galerie & Kunsthandel/© Bildrecht Wien

2 – Nikolai Makarov, „Falco“, 2017, © Neue Kunst Galerie

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *