Uskršnji bazari u Beču

April u Beču ove godine je rezervisan za tradicionalni uskršnji nakit i umetnički ukrašena jaja, kulinarske specijalitete i muzički program na bečkim uskršnjim bazarima. Za najmlađe posetioce biće spreman posebno bogat program.

Uskršnji bazar ispred dvorca Šenbrun (www.ostermarkt.co.at) koji je počeo 1. aprila i trajaće do 17.4.2017. važi za jedan od najromantičnijih. Ispred barokne kulise dvorca 60 izlagača ponudiće posetiocioma brojne kulinarske specijalitete, dekorativni uskršnji nakit i umetničke rukotvorine iz Austrije. Deca će moći da se razonode u radionici gde će praviti figure od marcipana i uskršnje poklone a tu je i dečji muzej. Za odrasle se sprema „Džez na Uskrs“.

Na tradicionalnom bazaru na trgu Frajung (Freyung) (www.altwiener-markt.at, 31.3. – 17.4.2017.) svake godine se pravi najveće brdo od jaja u Evropi sa oko 40.000 oslikanih usršnjih jaja. Tu su takođe i specijaliteti kao što je pečena jagnjetina, ali i ručna radinost, cvetne dekoracije i radionica za najmlađe posetioce.

Bazar umetničkih rukotvorina „Am Hof“ (www.kunsthandwerksmarkt.at) takođe će od 31.3. – 17.4.2017. u ponudi imati umetnički ukrašena jaja i cvetne aranžmane u znaku austrijskih običaja kao i umetničke rukotvorine.

Na Festivalu na brdu Kalvarija (www.kalvarienbergfest.at)  za posetioce će sve do 16.4.2017 biti izloženi uskršnji pokloni i umetnički predmeti a sopstvenu kreativnost posetioci će moći da pokažu na raznim umetničkim radionicama. Na programu je i muzika uživo kao i poseban program za decu.

U zabavnom parku Prater (www.prateraktiv.at) 16. aprila se sprema velika uskršnja proslava uz muziku uživo, raznovrstan program za decu i kreativne igre.

Izvor: Eurocomm-PR

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *