Udobnost i spa u naselju Zlatiborski konaci

U apartmanskom naselju „Zlatiborski konaci“ na Zlatiboru, prvi put smo boravili pre  godinu dana. Od tada imaju naše poverenje, ustvari postali su naša baza kada poželimo da isključimo telefon i pobegnemo od poslovnih obaveza.

Zlatiborski konaciIstina je, prilikom prve posete, malo je falilo da odustanemo i potražimo drugi smeštaj. A evo i zašto. Uprkos lepoti kompleksa učinilo nam se da smo na kraju sveta jer od „Zlatiborskih konaka“ sagrađenih u naselju Zova pa nadalje pogled puca na livade i šumu u okruženju. Jedina misao bila je – „nema dalje“, centar ćemo viđati samo ako budemo redovno koristili automobil.

Zlatiborski konaci

Ipak smo ostali i desilo se upravo suprotno. Automobil nismo ni pomerili a rastojanje od 1.200 metara koliko je od „Zlatiborskih konaka“ do centra Zlatibora, prelazili smo u laganoj šetnji za nekih dvadesetak minuta. Dok smo još uvek kod priče o potrebi za automobilom, važno je naglasiti da, osim parkinga ispred naselja, pored svakog objekta u kompleksu postoje parking mesta a motorizovani gosti uz ključ od smeštaja na recepciji dobijaju i uređaj za daljinsko upravljanje rampama, koje su ujedno štit od parkiranja nezvanih posetilaca. I to je jako bitna stavka za svakog gosta, jer bezbrižno može da se prepusti čarima planine. Zbog toga je ovo apartmansko naselje, postalo naše mirno sklonište za odmor i opuštanje, prilikom svakog boravka na Zlatiboru. Razloga je mnogo.

Zlatiborski konaci

Prvi utisak da je osoblje glavna poluga „Zlatiborskih konaka“, nije nas prevario. Osvojili su nas još na recepciji, širokim osmehom, načinom na koji slušaju i istog trena rešavaju sve što ih pitate, bez obzira što je kompleks veliki i što svakog trenutka u njemu vrvi od ljudi. Umeli su na prvom susretu da predlože adekvatnu smeštajnu jedinicu, kupili su nas diskretnim, modernim enterijerom i za poželeti udobnim krevetima. Razumeli smo se na prvu i kasnije, kad javimo da stižemo nije bilo potrebe za objašnjavanjem koji tip apartmana želimo. Osvojili su nas higijenom, ne samo u apartmanima, nego i u celom kompleksu. 

Objekte povezuju sređene auto i pešačke staze, upotpunjene travnjacima, cvećem, putokazima… I sve to na površini od oko 3 hektara, gde se još uvek grade dodatni objekti i novi sadržaji za goste.

Apartmani su opremljeni kuhinjom i neophodnim rekvizitima za pripremu i konzumaciju hrane, što je idealno za porodične boravke. A kome do kuhinje i kavanja nije, u samom centru apatmanskog naselja nalazi se restoran sa odličnom ponudom specijaliteta tradicionalne i internacionalne kuhinje.

Mi smo u novi dan ulazili po principu „redno” i kako nalaže mesto na kome se nalazimo. U prevodu, nakon domaće kafe, usledio bi pravi zlatiborski doručak i obožavana komplet lepinja sa kiselim mlekom...(Foto JST)
Ovde se u novi dan ulazili po redosledu koji nalaže mesto. U prevodu, nakon domaće kafe, sledi pravi  zlatiborski doručak – komplet lepinja sa kiselim mlekom…(Foto JST)

Inače, objekat u kome je restoran, posebna je tačka, omiljena svakom gostu. Osim što se nalazi u centralnom delu kompleksa, prepoznatljiv je po prijatnom ambijentu, vrhunskoj hrani i odličnoj usluzi. Međutim, ima u sklopu ovog objekta i „ono nešto“. Ne, ne morate razbijati glavu mozgajući zašto. Ispod restorana je magična oaza za uživanje, odnosno mali ali savremeni spa centar (relax soba sa tepidarijumima, parno kupatilo, finska sauna i đakuzi) u kome gosti apartmanskog naselja bez doplate mogu uživati 90 minuta. Nama to nije padalo teško, jedino što preporučujemo blagovremeno rezervisanje termina, jer je interesovanje veliko a radno vreme spa centra u sezoni je od 9 do 22h. 

Foto JST
Foto JST

Ko god da je projektovao ovaj apartmanski kompleks, mislio je i na najmlađe goste kojih je baš zbog udobnosti, mira i tišine, sve više sa roditeljima ili sa bakama i dekama. Dakle, gosti se u „Zlatiborskim konacima“ neguju od malena. Za najmlađe je ovde otvorena igraonica, dizajnirana i prilagođena njihovim potrebama, tako da pratioci mogu da predahnu dok se deca bezbrižno igraju u sigurnom okruženju.

Foto Zlatiborski konaci
Foto Zlatiborski konaci

Priču ćemo završiti na istom mestu gde smo je i otpočeli, na ulazu u kompleks „Zlatiborski konaci“, gde su parkirani bicikli pa kome nije do pešačenja u osvajanje Zlatibora može na dva točka. A mi ćemo po starom, nogu pred nogu jer kad smo ovde, nigde ne žurimo…

By JST

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *