Zlatibor spreman za zimsku sezonu

Zlatibor je jedna od retkih turirističkih destinacija gde su zaposleni u Turističkoj organizaciji pre mnogo godina shvatili ozbiljnost svog posla, tako da o proširenju sadržaja u cilju privlačenja turista razmišljaju na vreme i to u toku čitave godine. Prednost je što u poslu imaju razumevanje i podršku lokalne samouprave i izuzetno korektnu svakodnevnu saradnju sa medijima kao važnim posrednicima u širenju informacija.

Opština Čajetina izdvaja značajna sredstva za unapređenje infrastrukture a zaposleni u sektoru turizma sve to na najbolji mogući način promovišu. U istom periodu od 24. – 27. novembra, nastupaju na dva sajma, u Kragujevcu i u Ljubljani. Od centralne promocije – susreta sa turoperatorima i predstavnicima medija u Ljubljani 25.novembra gde će predstaviti nove sadržaje, novogodišnji program i pakete, očekuju dobar odziv.

Foto: TO Zlatibor
Foto: TO Zlatibor

U susret zimskoj sezoni i novogodišnjim praznicima Vladimir Živanović, v.d  direktor Turističke organizacije Zlatibor ističe da sezonu najavljuju dve manifestacije. Prva je  6. međunarodni susret veterana folklora sa učešćem vrelikog broaj izvođača koji će se predstaviti na glavnom koncertu koji je zakazan za 3.decembar u sportskoj hali u Čajetini sa početkom u 15 časova.

1934226_1020923544634452_5792812945555725224_n

Foto: FB/ I Love Zlatibor
Foto: FB/ I Love Zlatibor

– Ove godine na Zlatiboru će prvi put biti upriličeno Šankanje / S(h)ankanje. Reč je o trodnevnoj manifestaciji sa celodnevnom zabavom. Otvaranje je 15.decembra na Kraljevom trgu a uveče je u sportskoj hali na Zlatiboru zakazan prvi koncert. Pored nastupa poznatih  muzičkih izvođača, pratioci festivala imaće organizovane izlete do atraktivnih zlatiborskih odredišta i niz adrenalinskih sadržaja. Organizator manifestacije je Rapsody Travel & Events u saradnji sa hotelima Mona i Palisad, a pod pokrovoteljstvom Turističke organizacije Zlatibor – kaže Živanović.

Foto: FB / I Love Zlatibor Hotelijeri sa Zlatibora već su izašli sa ponudama paket aranžmana za novogodišnje praznike i uglavnom su trodnevni aranžmani. Cene variraju, od 12,800 dinara po osobi u hotelima niže kategorije do 50.000 dinara u boljim zlatiborskim hotelima. Kad već govorimo o smeštaju poznato je da je generalno na Zlatibor ponuda šarena i što je najvažnije ima je za svaki džep i ukus.
Foto: FB / I Love Zlatibor
Hotelijeri sa Zlatibora već su izašli sa ponudama paket aranžmana za novogodišnje praznike i uglavnom su trodnevni aranžmani. Cene variraju, od 12.800 dinara po osobi u hotelima niže kategorije do 50.000 dinara u boljim zlatiborskim hotelima. Kad već govorimo o smeštaju poznato je da je generalno na Zlatibor ponuda šarena i što je najvažnije ima je za svaki džep i ukus.

                                      Nova godina na Kraljevom trgu

Kao i predhodnih godina na Zlatiboru će, ne samo u vreme novogodišnjih praznika već i u toku čitave sezone biti organizovano niz dešavanja. To je ono po čemu je Zlatibor  prepoznatljiva i privlačna destinacija domaćim i inostranim turistima. Kraljev trg je već tradicionalno mesto okupljanja i dobrog provoda na otvorenom uz novogodišnji muzički spektakl. Zagrevanje 31. decembra počinje od 18 časova pozorišnom predstavom za decu koju očekuju i novogodišnji paketići. 

Foto: FB / I Love Zlatibor
Foto: FB / I Love Zlatibor

Foto: S. L.Za one malo starije zabava se nastravlja na istom mestu uz kuvano vino i rakiju, neprevaziđenog Harisa Džinovića, trubački orkestar Marka Gligorijevića i spektakularni  vatromet. Prvog januara na Kraljevom trgu nastupiće Riblja čorba, a 2.januara pevaće  Željko Joksimović.

– Mislim da Zlatibor kao destinacija sa kompletnom ponudom i ovakvim odabirom vrhunskih izvođača i umetnika garantuje dobar provod za sve one koji budu želeli da Novu godinu dočekaju na otvorenom. Naravno, pored prazničnih dana, nama je izuzetno važno da gostima ponudimo što više mogućnosti za svakodnevno kvalitetno i aktivno provedeno vreme na Zlatiboru. Želja nam je da u toku boravka što bolje upoznaju Zlatibor a organizovani izleti su prava prilika za posetu lokaliteta u okruženju. Jedna od novina u toku zimske sezone biće Dino park a otvaranje je planirano za 20.decembar. Mi smo se u proteklih nekoliko meseci trudili  da uredimo Zlatibor i pripremimo nove sadržaje, a na gostima je da dođu i uživaju – kaže Arsen Đurić, donedavno direktor Turističke organizacije Zlatibor a sada zamenik predsednika opštine Čajetina.

                               Tornik: otvaranje sezone 20.decembra

Sastavni deo turističke ponude Zlatibora jesu letnji i zimski sadržaji u Ski centru Tornik udaljenom devet kilometara od turističkog centra Zlatibor. Nastavljajući se na Živanovićevu najavu manifestacije Šankanje, Ana Jovanović iz Skijališta Srbije pred početak zimske sezone poručuje:

Foto. FB / I Love Zlatibor
Foto. FB / I Love Zlatibor

-Turistička organizacija Zlatibor organizuje Šankanje a mi iz Skijališta Srbije pripremamo sankanje i skijanje na Torniku.  Ove sezone, otvaranje je planirano 20. decembra,  a manifestacija Ski Opening je od 22. do 24.decembra i prvi dan skijaške sezone na Torniku će biti besplatan. Za ostale dane obezbeđen je popust od 70 posto na sezonske karte. Dok su turisti u toku letnje sezone koja je na Torniku bila izuzetno uspešna maksimalno  uživali u sadržajima koje nudimo, mi smo uveliko pripremali staze, uređivali žičare tako da je Ski centar Tornik potpuno spreman za početak ovogodišnjeg skijanja. Raspoređeni su i topovi za veštački sneg, tako da ukoliko ne bude prirodnih padavina sa temperaturama u minusu pravićemo veštački sneg.

Foto: FB / I Love Zlatibor
Foto: FB / I Love Zlatibor

U Skijalištima Srbije očekuju da će i ova skijaška sezona biti uspešna i pozivaju sve da dođu i uživaju na snegu. I ove sezone najavljuju pet TOP SKI vikenda u okviru kojih će odobravati 20 posto popusta na trodnevne i četvorodnevne ski karte, a skijašima i borderima predlažu da posete predstojeći Expo-Zim i kupe ski karte sa 10 posto popusta.

By JST / S. L.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *