All for Joomla All for Webmasters
31 C
Beograd
среда, мај 25, 2022
Home Passport/Pasoš Direktno iz Grčke: Duhoviti osvrt na naše turiste

Direktno iz Grčke: Duhoviti osvrt na naše turiste

0
1190
Foto: nikana.gr

Evo kako je jedan turista podelio naše turiste po grupama. Podelu je napravio na osnovu komentara u fejsbuk grupi Live from Greece.

Foto: nikana.gr
Podela je izazvala na stotine i stotine komentara, a objavljena je i u nekim dnevnim novinama. Sam autor podele, Andrija Ristić, je napisao da on pripada grupi Tasos.

„Čitajući postove i komentare nalazim da se naši turisti, po kriterijumu ostrašćenosti i spremnosti da brane letnju destinaciju, mogu podeliti u 5 grupa:

1.Nei Pori grupa – Najgori, spremni da brane mesto kao kaubojci drveno utvrdjenje. U Nei Pori idu kao na hodočašče. Zajednički imenitelj je plaža, deca.

2.Lefkada grupa – Hiljade istih slika u raznim nijansama plave boje. Sa istog mesta. Sa visine. Samo su devojke na slikama različite. Retko idu dva puta uzastopce na Lefkadu ali pričaju „ne znaš šta si propustio“.

3.Paralija, Leptokarija grupa – Prva ljubav zaborava nema. Ne postavljaju slike jer nema šta da se slika. Ponekad samo slikaju čistu vodu jer je ona samo ponekad čista. Omiljena destinacija onih koji strane jezike govore rukama.

4.Tasos grupa – Hiljade predjenih km na ostrvu. Svi imaju “ svoju omiljenu“ ali i dalje jurcaju po ostrvu u potrazi za “ onom savrsenom“ plažom kao za eliksirom mladosti. Dele se na Limenas i Potos grupu. Kao u Italiji bogati sever i siromašni jug.

5.Halkidiki grupa – Hanioti vole do imbecilnosti. Svi maštaju da kupe tamo apartman. Ubedjuju druge da se najbolji giros baš tamo jede. Izuzetno verni. Po 6-7 godina za redom odlaze tamo.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games