Hotel Beograd u Čačku

0
1466

Najstariji čačanski hotel otvoren prvog dana davne 1900. godine danas je reprezentativno mesto u gradu na Zapadnoj Moravi

Hotel Beograd

Na samom gradskom šetalištu u centru Čačka, nalazi se hotel „Beograd”, jedan od najstarijih primera secesije u Srbiji. Ujedno je i jedan od najstarijih hotela na ovim prostorima građen 1898 i 1899. godine. Svečano je otvoren 01.01.1900. godine.

Od 2003. godine kada je Ugostiteljsko turističkog preduzeća „Morava” u čijem je sastavu hotel „Beograd”, prešla u privatno vlasništvo, hotel je potpuno renoviran i sada ga krase četiri zvezdice. U smeštajnom delu je 35 soba:  devet jednokrevetnih, sedam dvokrevetnih soba, 15 soba sa francuskim ležajem i četiri apartmana. Gostima su na raspolaganju dve sale, moderna restoranska i sa merom opremljena popularna hotelska kafana. U letnjim mesecima u funkciji su i dve bašte, velika na glavnom Gradskom šetalištu i manja, dvorišna sa pogledom na Rimske terme (ostatke) sagrađene krajem III i početkom IV veka.

Sa diskretnim i modernim ambijentom, toplim enterijerom i udobnošću soba, i iznad svega celokupnom dobrom ponudom i profesionalnim i ljubaznim  osobljem, hotel „Beograd” je nakon dobijanja novog ruha vrlo brzo postao svetla tačka grada. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here