All for Joomla All for Webmasters
27.8 C
Beograd
среда, август 10, 2022
Home Profil Na Zlatiboru najbolja terapija protiv menadžerske glavobolje

Na Zlatiboru najbolja terapija protiv menadžerske glavobolje

0
1925

Konferencija će biti realizovana pod sloganom „Otkrijte skriveno“, a prema najavama organizatora „IT Zlatibor“, program Konferencije je terapija koju će učesnicima priuštiti vrhunski (doktori) predavačišto. To znači da će u toku tri dana, poznati i priznati inostrani i domaći eksperti iz sveta turizma kroz predavanaja, prisutnima otkriti „Know How“ za bolje iskorišćenje turističkih potencijala naše zemlje i okruženja. Učesnici će od predavača moći da čuju, potom i u praksi primene šta sve može u Srbiji biti turistički proizvod i kako je moguće unaprediti ovu delatnost i uvećati prihod od turizma.

Jedan od najavljenih predavača je profesor Andreas Voegl, čovek koji važi za jednog od najpoznatijih svetskih konsultanata u oblasti turizma i turističkog menadžmenta. Profesor Voegl je za svoj rad i zalaganje osvajao priznanja kao što su Svetski Hotelijer godine i Najbolji hotel na svetu. Andreas Voegl, kao neko ko inače dolazi iz jedne od najrazvijenijih turističkih privreda u svetu, na Zlatiboru će govoriti o sličnostima koje u smislu prirodnih potencijala za razvoj turizma imaju Austrija i Srbija. Sigurno će učesnicima biti interesantno i značajno njegovo mišljenje ili odgovor na pitanje: Zašto Austrija, u donosu na Srbiju, bolje koristi svoje potencijale?

-On će preneti deo svog bogatog znanja i iskustva na učesnike konferencije, govoriti o mogućnostima za transfer znanja iz Austrije u Srbiju, i na tim iskustvima pokazati kako bi Srbija mogla da poboljša turistički sektor, razvije svoje destinacije, poboljša rad hotela i drugih turističkih preduzeća, navodi se u sopštenju organizatora.

O osnovnim funkcijama menadžmenta u 21. veku, sada i u budućnosti govoriće predavači sa Fakulteta organizacionih nauka (FON), profesorka Sanja Marinković, profesor Aleksandar Marković i profesor Marko Mihić.

Profesori sa FON-a govoriće i o najvažnijim znanjima iz ove oblasti koja bi rukovodioci trebalo da primenjuju. Biće reči i o tehnološkim inovacijama kao i razvoju e-biznisa u oblasti pružanja usluga.

 

Jedan od najpoznatijih predavača sa Adižes instituta, dr Zvezdan Horvat govoriće o sličnostima i razlikama između efikasnosti i efektivnosti koje imaju presudan uticaj na izbor jednog od dva puta ka „pukovniku ili pokojniku“. On će, takođe, govoriti i o upravljanju promenama a prisutni će biti u prilici da saznaju koji su to presudni faktori za uspeh nekog hotela ili destinacije, kako upakovati novi proizvod, uslugu ili ideju, tj. kako kreirati turistički proizvod i primeniti IT rešenja u prodaji.

Programski direktor „IT Zlatibor“, MSc Nenad Vukašinović upoznaće učesnike sa značajem potencijala koji turizam ima, sada i ovde i kako taj potencijal na najbolji način iskoristiti. Vukašinović će govoriti i o značaju digitalnog marketinga, odnosno kako putem primene brojnih inovacija ostvariti veće prihode, privući i zadržati putnike namernike.

Imajući u vidu da se informacione tehnologije i turizam već više od jedne decenije međusobno intezivno prožimaju i da je danas gotovo nemoguće kreiratiti nešto novo u turizmu bez primene informacionih tehnologija, učesnici konferencije bi usvajanjem i primenom novih znaja znatno doprineli unapređivanju turističke privrede Srbije.

Kao highlight konferencije „Inovacije u turizmu – IT Zlatibor 2017“ od 10. do 12. maja na Zlatiboru biće predstavljeni uspešni primeri poslovanja u Srbiji koje stručna javnost naziva „svetionicima u poslovanju“.

By JST / S.Lučić, Foto: IT Zlatibor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Free WordPress Themes, Free Android Games