Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva na Zlatiboru do 31.jula

0
1322

43. Sabor trubača – predtakmičenje za Guču, održava se na Zlatiboru od 29. do 31. jula. Organizator Sabora je JP KSC Čajetina, a pokrovitelj opština Čajetina. Za ovogodišnje takmičenje se do sada prijavilo 11 orkestara.

43. Sabor trubača na Zlatiboru

U petak 29. jula u 21 sat na Kraljevom trgu publika će imati priliku da sluša koncert prošlogodišnjih pobednika: Duvački orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte i Duvački orkestar Miroljuba Kremića iz Gostinice.

U subotu 30. jula na Tić polju od 19 časova je Smotra narodnog stvaralaštva gde će učestvovati dva kulturno-umetnička društva, pevačke grupe iz Rožanstva i Šljivovice, frulaši Marko Džambasović i Aco Marković, ženska pevačka grupa KUD „Zlatibor“ iz Čajetine i duvački orkestri.

-U nedelju 31. jula u 8 časova stanovnike i goste Zlatibora i Čajetine pozdraviće trubačka budilica, u 16 časova sa Kraljevog trga kreće svečani defile trubačkih orkestara. Inače, za takmičenje se ove godine prijavilo 11 orkestara što je dosta više nego prethodnih godina. Takmičenje će početi u 17 časova. Orkestre će ocenjivati stručni žiri u čijem sastavu će biti: Ivan Jovanović – profesor trombona i baritona, Svetlana Azanjac – etnomuzikolog i Nikola Mijailović – profesor trube. Pet najboljih takmičiće se u Guči, najavio je Nikola Smiljanić direktor Kulturno sportskog centra Čajetina i dodao da će u 21 sat na Tić polju biti održan koncert „Amadeus benda“.

43. Sabor trubača na Zlatiboru

Organizator Sabora je JP Kulturno sportski centar Čajetina, a stalni pokrovitelj opština Čajetina. Kada je reč o sponzorima, zlatiborski ugostitelji su i ovoga puta izašli u susret organizatoru, a generalni sponzori su: Turistička organizacija Zlatibor, Apartmansko naselje „Zlatiborski konaci“ i Menjačnica „Zlatibor turs“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here