Turizam Srbije na sajmovima u Bugarskoj i Belgiji

0
1472

Na sajmu turizma Holiday & Spa Expo u Sofiji, najvećem turističkom događaju u Bugarskoj koji je ove godine održan od 15. do 17. febrara, posetioci su pokazali veliko interesovanje za turističku ponudu Beograda.

Turizam Srbije na sajmovima u Bugarskoj i Belgiji

Izložbeni prostor Turističke organizacije Beograda je posetio veliki broj turističkih agencija iz Bugarske sa kojima su tokom sajma održani poslovni sastanci. Najveće interesovanje je pokazano za kulturnu i ugostiteljsku ponudu Beograda, kao i za kalendar manifestacija koji tokom cele godine privlači veliki broj turista iz Bugarske.

Pročitajte još: Opremljenost i usluga hotela „018 In“ u Nišu visoko iznad tri zvezdice…

Gost na štandu bio je ambasador Republike Srbije u Sofiji, Vladimir Ćurgus, sa saradnicima. U razgovoru sa predstavnicima turističke industrije naše zemlje, naglašeno je da sve veći broj mladih posećuje Beograd i Srbiju, posebno kulturne, muzičke i sportske manifestacije, i da je ponuda City Break, za kratki gradski odmor veoma atraktivna za goste iz Bugarske.

Ceremoniju otvaranja Sajma je uveličao nastup trubača iz Srbije, pobednika Festivala u Guči u 2016. Turistička organizacija Beograda na ovom sajmu nastupa pod okriljem Turističke organizacije Srbije, zajedno sa drugim lokalnim turističkim organizacijama i privrednicima.

U 2016. godini Bugari su među prvih pet gostiju po brojnosti u našoj prestonici, sa porastom u dolascima na godišnjem nivou od 28%.

Uspešan nastup u Sofiji imalo je UTP "Morava" d.o.o. iz Čačka koje svoju ugostiteljsku ponudu, kao i turističke potencijale grada Čačka, predstavilo na štandusvog poslovnog partnera TA " Verso Travel".  Inače, zahvaljujući isključivo angažovanju zaposlenih u UTP "Morava" d.o.o. godinama unazad turisti iz Bugarske dolaze u Čačak, fakultativno posećuju crkve na teritoriji grada, manastire u Ovčarsko kablarskoj klisuri, šetaju po Atomskoj banji, uživaju u degustaciji proizvoda lokalnog stanovništva.../ foto:FB Maristela Belić -Utp Morava Čačak
Uspešan nastup u Sofiji imalo je UTP „Morava“ d.o.o. iz Čačka koje svoju ugostiteljsku ponudu, kao i turističke potencijale grada Čačka, predstavilo na štandusvog poslovnog partnera TA “ Verso Travel“.  Inače, zahvaljujući isključivo angažovanju zaposlenih u UTP „Morava“ d.o.o. godinama unazad turisti iz Bugarske dolaze u Čačak, fakultativno posećuju crkve na teritoriji grada, manastire u Ovčarsko kablarskoj klisuri, šetaju po Atomskoj banji, uživaju u degustaciji proizvoda lokalnog stanovništva…/T: S.L./ foto:FB Maristela Belić -Utp Morava Čačak

Posle Bugarske, Srbija se predstavlja Belgiji

Nakon predstavljanja u Bugarskoj, Turistička organizacija Srbije (TOS) učestvuje na sajmu turizma Fiets en Wandelbeurs 18. i 19. februara u Gentu (Belgija). TOS će turističku ponudu Srbije predstaviti belgijskom tržištu na štandu Dunavskog Centra za Kompetenciju (DCC).

Sajmovi Fiets en Wandelbeurs su specijalizovani sajmovi za biciklizam i pešačenje namenjeni ljubiteljima aktivnog odmora, koji su veoma brojni u zemljama Beneluksa. Na ovomsajmu se predstavlja oko 500 izlagača, a broj posetilaca koji je iz godine u godinu u porastu iznosio je prošle godine blizu 15.000.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Srbija u 2016. godini beleži porast broja noćenja belgijskih turista od 18%.

Izvor: Turistička organizacija Srbije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here